image

mgr inż. Ewelina Szpak

dietetyk

Dietetykę ukończyła na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie.  Doświadczenie zawodowe zdobyła poprzez liczne praktyki oraz staże w prywatnych gabinetach dietetycznych oraz szpitalach. Jej misją jest pomoc oraz wsparcie żywieniowe pacjentów. Wiedzę w zakresie dietetyki klinicznej pogłębia pracując w Małopolskim Szpitalu Ortopedyczno – Rehabilitacyjnym w Krakowie. Uczestniczy w licznych kursach oraz konferencjach naukowych. Zdobyta wiedza z zakresu psychodietetyki pozwala jej zrozumieć potrzeby pacjentów. Specjalizuje się w dietach redukcyjnych, wsparciu żywieniowym w chorobach tarczycy, chorobach metabolicznych oraz w alergiach pokarmowych. Przeprowadza również dietoterapię w chorobach jelit: SIBO, IBD oraz celiakia. Wspomagam żywieniowo leczenie niepłodności kobiet i mężczyzn, a także uczy jak powinno wyglądać odżywianie przyszłej mamy. Cechuje ją indywidualne podejście do pacjenta. Celem mojej pracy jest przede wszystkim przekazanie prawidłowych i trwałych nawyków żywieniowych. Prowadzi także spotkania, szkolenia oraz warsztaty dzięki czemu może dzielić się z innymi swoją wiedzą.